söndag 18 september 2011

En fredagkväll i Ingelstorp

Solnedgång vid Ale stenar skådad från en vilstol i värdparets uterum
En lätt fotskadad men glad Värd i sitt egenhändigt byggda uterum.

Något foto på värdinnan publiceras inte eftersom det inte höll den kvalité som krävs för att bli publicerat på denna blogg. Det blev både suddigt och nästan helt utan ljus.

Prick kl 15.00 anlände UNO (bilen alltså) Ingelstorp med fyra glada helsingborgare (Kerstin, undertecknad, Jan H och Gunnel S) för att besöka ytteligare två glada helsingborgare som har sitt sommarhus här mitt på slätten strax bortom Ystad och ovanför Ale Stenar. Gott kaffe med hemlagat kaffebröd bjöds innan den stora turneringen. Granngården är utrustad med en fin boulebana och där avhölls turneringen. Grannen var bortrest. Först till tio poäng vann. Min blygsamhet och hänsyn till övriga medspelare förbjuder mig att nämna vinnaren vid namn. Det skylldes på stark sidvind, ojämn bana och stundtals stark solvärme. Självklart får man respektera de skälen som orsak till dåligt resultat.

Till middag bjöds en fantastisk läcker nyrökt lax från Hammars Fisk med  härodlad potatis och andra klassiska tillbehör med gott vin därtill. Laxen föregicks av en delikat trattkantarellsoppa  och efterföljdes av en mumsig äpplekaka. Gästerna blev väl omhändertagna hela tiden. Trots att värden led av sviterna från en trappsnubbling under rastning av hund, visade även han, med tanke på sitt handikapp, god rörlighet mellan bord och kök. Troligen var det bara en spricka i benet eller någon annan lätt skada, typ stukning/vrickning av ankel och det går ju över av sig själv, sades det...

Aftonen förflöt i en mycket glad stämning  och framåt småtimmarna sovs det gott i de sköna sängarna.

Härmed framförs ett mycket varmt tack till Gertie och Hans!

Efter en stadig frukost "pallades" några kassar plommon och vi förärades ekologiskt odlade morötter innan kosan styrdes norrut mot Helsingborg. Vi körde på småvägar nästan ända upp till Malmö och fick oss en rejäl sightseeing på Skånes sydkust.Goda danska smörrebröd serverades på Sveriges sydligaste udde och vi mådde allmänt bra när vi återvände till Hbg under eftermiddagen.

 Till kvällsmat på Fridas Gata blev det rökt lax från "Smyge" med dillstuvad potatis. Mums!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar