tisdag 3 maj 2011

Var tog vecka 17 (25/4 - 1/5) vägen?

 B2B samling på Hittarpshus
 Solsken på Glyptoteket i Köpenhamn
 Gatumusikanter i Nyhavn
 Kaffe med kaka i Rosenborgs Trädgårdar till rövarpris.
 Solen sken åtminstone
 Här i Rosenborgsträdgården samlas köpenhamnarna när solen skiner
 En lätt lunch i "De små haver" ute på Fredriksberg
 Helsingör på 1800 talet. En tavla på Hirschsprung muséet
Såhär såg Humlebäck ut vid samma tid



MÅNDAG
Inköp av råvaror till mötet med B2B i morgon
TISDAG
A. Hämtning av ensamflygande barnbarn på Kastrup kl. 09.30.
B. Månadsmöte med SPF
C. Till slut snabb förflyttning ut till Hittarp för genrep inför middagen med Damer. För mer info om detta se:
www.brortillbror.blogspot.com
ONSDAG
Loge på kvällen föregången av ytterligare en dag med strålande solsken. Mer info finner du på:
http://www.90-clementia.se/
TORSDAG
Årsstämma på kvällen för brf föreningen. Som sittande ordförande, krävdes min närvara. Om det inte varit så, hade mitt val av plats varit helt annorlunda. Logen var nämligen i Köpenhamn på besök hos vår vänloge i Odd Fellow Paläet. Detta besöket är en av årets höjdpunkter i logen, men kan inte få allt här i livet. Nu fick man i stället vakna på fredagen pigg och fräsch vilket kanske inte hade varit i fallet  efter ett köpenhamnsbesök.
För övrigt gick allt bra på stämman. Jag fick sitta ordf. i ytterligare ett år. Det bjöds dessutom på en läckert vårinspirerad buffé. Den missade alla ni som inte kom. Tji fick ni. Det saknades uppemot 10 lägenheter.

Nu blev det ju Köpenhamn ändå. På lördagsmorgonen löste pensionärerna en duo retur Humlegården - Köpenhamn i ett strålande solsken.
Det blev en skön vistelse med lagom aktivitet i lagom portioner. Vi började med Glyptoteket och tittade på deras utställning om Cleopatra. Det var mycket intressant. Hon var egentligen en riktig häxa och inte speciellt vacker, men hon hade uppenbarligen utstrålning.
Sedan vidtog incheck på Scandic Hotel Front i Nyhavn som f.ö. hade mycket trevlig personal. Lunchen intog vi på en liten krog som heter Told och Snaps. Här får man läckra danska smörrebröd till hyfsade priser. Man hittar den om man går till vänster upp mot St Annes Plads från kajpromenaden i Nyhavn.  Promenaden därifrån till Rosenborgs Trädgårdar var inte lång där kaffe med kaka intogs.Notan blev 170 DKK. Jag tror att det är det dyraste kaffet jag någonsin har druckit. Möjligtvis är det dyrare på St Marcus platsen i Venedig.
Sedan blev det dags för en eftermiddagslur i gröngräset. Livet är sköönt!

Middagen intogs på Peder Oxe bestående av stenbitsrom, crême fraische och hackad rödlök och till varmrätt en läcker sjötunga med nypotatis. Egentligen ville vi äta italienskt, men den krogen vi spanade in oss på var dessvärre fullsatt. Peder Oxe var inget dåligt alternativ.

Efter en näringsrik frukost på söndagen, styrde vi kosan till Hirschsprungmuséet på Österport. S- togen var gratis i dag. Kunde det bero på 1:a maj "S" tog?

En fin liten utställning som tog ung. 1 timme att gå igenom. Vad ett äkta par kan samla ihop i förnäm konst under 40 år är helt otroligt. Bla med mycket från skagemålarna. Det uppenbarligen lönsamt att handla med cigarrer. Det var det som Hr Hirschsprung jobbade med Se också bilderna som togs där.

Köpenhamn har många fantastiska parker både vid Österport och på Fredriksberg. Vi vandrade genom ett par. Stora till ytan är dom också! Glöm dom inte vid ett besök  där.

Självfallet ville vi inte missa De Små Haverna på Fredriksberg! Ta buss 6A från Vesterbrogade och vips är du där. En zoon för 12 kr. Sist vi var där intogs stekt fläsk med persiljesås och kokt potatis och undertecknad blev inte människa förrän dagen efter. Först då började hungern återkomma. Denna gången låg vi lite lägre och det blev varsin räkmacka. Är man ute efter en rejäl bukfylla, rekommenderar jag likväl fläsket och persiljesåsen å det varmaste. I början på juli är det jazzfestival i Köpenhamn  haverna på Fredriksberg har sina egna program med jazzen i centrum. Denna begivenhet är absolut värd ett besök i Dronningens By.

Efter Fredriksberg med vandring i vacker park åkte vi hem nöjda och belåtna. Vi hann hem innan kylan och regnstänket tog vid.

Till sist kan jag rapportera att det tydligen finns en fan club för mysbyxor ute på face- book. Enbart det skulle kunna vara själ nog för undertecknad att gå ur detta medium.

God natt och sov gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar