onsdag 4 maj 2011

Sparris

Egentligen skulle nedanstående recept ligga på bloggen brother to brother, men läsarna där är än så länge alldeles för få. Detta receptet förtjänar större publicitet. Tipset fick jag av vänner Hans för några timmar sedan. Hans är i mina kretsar känd som en riktig sparrisgubbe med egen import av vit sparris från Tyskland som enligt expertisen anses vara den bästa vita sparrisen man kan uppbringa. Här talar vi om gottegrisar!

Här kommer det:

En lämplig förrätt nu på vår/försommaren när sparrisen är som bäst. Det går bra med grön sparris också.

Förväll sparrisen försiktigt i lättsaltat vatten. Den skall vara an dente
Serveras tillsammans med seranoskinka, några stänk olivolja och några droppar citron.
Sköljs lämpligen ner med en god Riesling från Alsace eller något annat vitt med lite syra (bolaget kan tipsa). Sparrisen innehåller lite oxalsyra. Dock långt ifrån lika mycket som i rabarber som alla förstår.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar