onsdag 25 maj 2011

politik

+

+

=sant
Tänk om det hade varit så enkelt!

En lösning kunde ha varit att centern lägger ner och går upp i miljöpartiet i stället. Det känns som att centern har gjort sitt som parti. Risken att dom kommer att hamna under 4% spärren i nästa val är uppenbar och då står alliansen där med skägget i brevlådan. Dom har ju många gemensamma nämnare med miljöpartiet. Nästa steg sedan är att det nya förstärkta partiet går in i allians med moderaterna. Det finns dock problem!
Även om de nya språkrören har tagit på sig slips resp. byxdress, har dom likväl antytt starka vänstersympatier. Det kan vara ett misstag. Dom har fått en hel del nya väljare bland storstadsborna och det är inte direkt i de vänsterorienterade kretsarna. Det är ju i storstäderna miljöpartiet vill växa och då tror jag att man måste tänka om lite.

Frågan är naturligtvis också om Rheinfeldt och "grabbarna" kan tänka sig att gå ihop med miljörörelsen. Dom skall veta att många av deras väljare tänker mycket grönt och oroar sig mycket för framtidens värld i miljöförstörelsens tidevarv.

Detta inlägg skall ses som ett litet tips om hur alliansen, där då även folkpartiet ingår, skall vinna nästa val. Det skall bli intressant och följa utvecklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar