lördag 23 januari 2021

Rundvandring i staden, lite projekt och ett gäng yngre tonåringar

 

Tura till Köpenhamn med SS Lucullus på gång



Nu kan man ta en kopp kaffe i Söderport

Blivande parkeringshus i Oceanhamnen

Snart blir bron färdig

Bro på gång

En hårt arbetande hantverkare tar en behövlig paus från trappslipandet

I mitt inlägg i går på FB helsingborgssida ang SS Lucullus som seglade mellan Helsingborg och Köpenhamn under sent femtiotal och tidigt sextiotal, hörde en gammal klasskamrat av sig. Han hade en bild  på några av grabbarna ii 3:5 på Gossläroverket. Enl. uppgift var de på väg till Köpenhamn och jag lär vara en av dem. Bilden är något mörk och svår att tyda, men framöver kommer det kanske en bättre bild.
Förmodligen hade vi klippt ut deras (Viking Lines) annons från HD och reste därmed gratis. Huruvida vi blev serverade alkoholhaltiga drycker ombord, kommer jag inte ihåg, men det skulle inte förvåna mig om så var fallet. Rederiet var inte så noga. Båtarna var ganska gamla och risiga. Nu i vuxen ålder fick jag höra från en god vän som hade jobbat som elektriker ombord att han under en resa fick ligga på rygg i maskinrummet och hålla kolen till generatorn på plats. Det krävdes ju ljus  salongen.

För övrigt har vi reviderat våra plan kring trappan. Vi kommer helt enkelt att byta ut nålfilten på de två stegen där den är nersliten och sedan är det färdigjobbat för vår del. Vi behåller nålfilten och eliminerar därmed risken för halkolyckor. I vår aktningsvärda ålder är ju halkolyckor inte helt ovanliga...

Operation persiennanpassning kommer i ett senare inlägg. En del dramatik utlovas.

Nu skall undertecknad ner i köket och göra ostsås till kvällens lasagne. Köttfärssåsen är redan klar.

Bon apetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar