måndag 25 januari 2021

En grå och blöt januaridag

 

Stenig strand mellan Vikingstrand och Sofiero

En vacker villa vid havet längst ner på Gravareliden. Jag har för mig att man en gång i tiden för länge sedan drev en slags nattklubb där under en kort tid. Numera är det dock åter bostad. Andelsbostäder eller bostadsrätter vill jag låta vara osagt.



I ymnig regnblandad snö blev dagens långpromenad lite annorlunda. I stället för att gå uppför Tinkarpsbacken, valde undertecknad att gå längs med stranden fram till Sofiero. Omväxling förnöjer, men denna rutten bör man undvika om man är det minsta handikappad. Det gäller att ha koll på var man sätter foten för att undvika brutalt fall ner i tång och sten och små översvämningar här och där. Det rinner en hel del dagvatten ner ifrån backarna. Gubben fick bra motion.

Bloggaren överlevde och kom hem lagom till lunchen som bestod av pannbiff med lök (rester från igår)

Operation persienn fortsätter och finns f.n. hos persiennhandlaren för justering till de nya måtten. Förhoppningsvis skall det stämma nu under den andra omgången. Rapport kommer.

På tal om rapport domineras nyhetsmedia av Covid-19. Som det ser ut just nu verkar det som att vi får dras med restriktioner i någon form året ut. Viruset muterar hela tiden och blir mer och mer aggressivt och smittsamt. Man talar om en trredje våg. Vaccinationen tar längre tid än man trodde från början. Vi optimister trodde att riskruppen, d.v.s  70 plussare skulle bli vaccinerade  februari, men jag börjar tvivla. Vi år väl se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar