söndag 24 januari 2021

Coronarutiner

 

Lördagsmiddagen, lasagne på Pers vis. I normala fall är hela familjen samlad, d.v.s. 12 pers.

Jag har säkert nämnt det förr, men det tål att i så fall att repeteras. Möjligheterna till en varierad tillvaro är ju starkt begränsade i dessa tider. Hur tacklar man det då? Jo, mycket kretsar kring maten. Middagen blir dagens höjdpunkt och man har all tid i världen att planera densamma. Utöver middagen finns det inte så mycket kvar att ägna sig åt. Lite småpyssel hemma också naturligtvis denna bloggen tar upp en del tid.

Utomhusträffarna med barn och barnbarn finns förstås med i planeringen. Jag har aldrig sett så mycket folk ute i naturen som i dessa dagar. Utegrillarna går varma och man måste vara ute i väldigt god tid för att hitta någon som är ledig. I julas gjorde en ny rätt sitt intåg på julbordet, nämligen grillkorven!
Grillkolen är inte längre en säsongsvara och säljes numera året om.

Till dagens middag är 1 pkt oxfärs framtaget från frysen. Vi får se vad Frun har tänkt sig.

Go´middag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar