måndag 4 januari 2021

Åsså tittar lilla solen fram igen

 

En häger vaktar sitt revir i Rååån



Det är, som bekant, inget vi i den här delen av landet är så vana vid. SOLEN!!!!
Den lyste med sin närvaro under hela vår långpromenad på Råå/Örby ängar. Det gör en på gott humör.
Även hägern på bilden såg ut att trivas med tillvaron.

KLPP FRÅN DAGENS NYHETFLÖDE

På tal om allt och inget, ringde Trump till sin polare i Georgia och beordrade honom att hitta nåra tusen röster till i hans favör. Det är bara det att man har räknat röster tre gånger i Georgia utan att kunna hitta någon felräkning...
Jag tror faktiskt att Trump börjar att förlora röster bland sina egna nu. Han kan inte vara vid sina sinnes fulla bruk.

Nu är det läge att avvakta med inköp av elbil! Man är på god väg att ta fram ett nytt batteri som är lättare, har större kapacitet, går snabbare att ladda och förlorar inte kapacitet efter ett tag. Det lär t.o.m. vara med miljövänligt. Inte nog med det! Det kommer inte från Kina heller.
Det kommer säkert att skrivas spaltkilometrar om detta framöver.

En annan, för mig obegriplig sak, har dykt upp i nyhetsflödet.
Det är bråk mellan cyklister och fotgängare på leder som är till för båda kategorierna. En del gångtrafikanter anser att de kan gå på vilken sidas de vill! Nu är det ju så att vi har en trafikförordning som säger att gångtrafikanter skall gå på vänster sida och därmed möta övrig cykel- eller biltrafik.
Svårare än så är det ju inte. Det kan säkert vara samma människor som struntar restriktionerna mot corona viruset. De kanske känner sig kränkta också.

Nu ett sista inlägg i dagens nyhetsklipp.
Visste vi att modeindustrin belastar miljön betydligt mycket mer än biltrafiken och står för 20% av miljöskadorna. I fortsättningen är det miljövänliga kläder från återvunna material som gäller för undertecknad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar