lördag 13 februari 2016

Gåsagille på Fridas gata

Nu är det full fart nere i köksregionerna. Yngste sonen och tillika familjens 1:e kock är på plats.
Moussen på levern är redan klar och står och väntar i kylen. Moussen blir entrén och vi sköljer ner den med en Cremant från Alsace. Gåsen kommer att slinka ner med en väl dekanterad och tempererad Pinot Noir. Som efterrätt avnjuter vi traditionsenligt Mor Hannas franska äpplekaka tillredd av Mor Kerstin

Gåsen ligger på c:a 5 kg, men för säkerhets skull har den kompletterats med två extra bröstbitar köpta separat. Detta bör räcka till 6 vuxna. De små tvillingarna lär väl inte peta i sig speciellt mycket.

På tal om små barn så har vi hyrt en Alfons Åberg film som de kan titta på medan vi avnjuter gåsen. Om de skulle bli rädda med mardrömmar som följd, är vi ju sex vuxna närvarande som kan trösta dem och hålla dem borta från allt ont i Världen...

Som det kan bli ibland!

Det sista stycket skall betraktas som ett inlägg i debatten som nyligen uppstått kring just Alfons Åberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar