onsdag 5 februari 2014

Med Helsingborg i sökaren

 Det vackra folket från 1965 på City Grillen i Helsingborg


Det har nyligen kommit ut en bok som heter "Med Helsingborg i sökaren". Den skildrar livet i staden från -30 tal till -80 tal.

På bilden ovan ser vi några av det vackra folket i farten från 1965. Flickorna heter Gunilla resp. Ylva. Den vackre 20 årige ynglingen behöver ingen närmare presentation. Just då hade han sällskap med en av dom. Lägg märke till hans propra klädsel med blazer, vit skjorta, manchettknappar och slips. Som extra attribut sitter den handgjorda danska pipan lite nonchalant i ena mungipan. Jag tror att pipan var av märket Pipe Dan. En pipa som ynglingen garanterat egentligen inte hade råd till, men som han ansåg vara ett nödvändigt attribut för att höja hans image. Notera också att flickorna dricker Coca-Cola, men det gör inte ynglingen.

Krogen dom befinner sig på hette på den tiden City Grillen (nuvarande Helsingborgs Steakhouse). Jag vill minnas att det var stadens första restaurang med bistrostuk. För övrigt fanns det "bara" Grand, Mollberg, Contan, Parapeten och några till. Jo, det fanns en till och det var den s:k Änkornas Paradis - Rest. Kvarnen som låg där Hotell Noveau ligger nu.

Det har berättats för mig att den vackre ynglingen på bilden på den tiden ägde en Folkabubbla av 1956 års modell. Bilen var i ganska dåligt skick. En av tjejerna på bilden bodde i Påarp i villa. På deras garageuppfart försökte ynglingen en gång att reparera ett stort hål på ljuddämparen på folkan med Plastic Padding. Operationen misslyckades totalt. Om det misslyckade reparationsförsöket var orsaken till slutet på förhållandet med Gunilla förmäler inte historien, men så skedde.  Efter det försöket har han under resten av livet legat lågt när det gäller bilreparationen

Som ett avslutande kuriosa kan jag berätta att innan City Grillen byggdes låg där en gummiverkstad i samma lokaler. Ibland kunde man fortfarande känna lukten av gummidäck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar