tisdag 11 december 2012

Kalla fakta om kalla faktapå TV4

Nu får dom snart ge sig på TV4:s kallafakta redaktion!

För någon vecka sedan var det Stephan Lövén som anklagades för mutaffärer i Sydafrika i samband med SAAB/JAS affären. Hans inblandning i den affären var långt ifrån mutorna, tyckte jag. Det tyckte nog väldigt många fler eftersom det skrivs inte en rad mer i media om det.

Näste man till rakning är Stefan Persson på HM. När han tjänar miljarder efter miljarder tjänar sömmerskorna i Bangladesh  inte mer 2kr i timmen Visst har dom ynkligt betalt, men det är inte HM:s fel.

Vi skall komma ihåg att Stefan Persson en gång började med två tomma händer. Vad skulle vi göra utan entrepenörer som han? Den aspekten kommer säkert inte fram i programmet utan det blir garanterat en  förfäran över hur mycket han tjänar jämfört med en sömmerska i Bangladesh.

Om någon skall anklagas är det väl arbetsgivarna i det landet och jag tror ärligt att HM jobbar ganska hårt internationellt med att det skall vara  fair play.

Visst, dom kan flytta sömnaden till ett land, typ Sverige, och försöka sälja T-shirts för 500kr. Dag två får dom troligen stänga alla butikerna och tiotusentals anställda fick söka nytt jobb.

Vad jag menar är att vi konsumenter tvekar inte en sekund när vi handlar billigt på HM. Eller?

Ett gott råd till TV4 redaktionen. Fortsätt gärna med Kalla Fakta, men sluta med sensationsjournalistiken och
jobba seriöst i stället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar