fredag 21 december 2012

Isolerad från omvärdren

I hela tre dagar har Fridas gata varit isolerat från omvärlden. Modemet slocknade och kontakten med övriga Världen upphörde därmed. Operatören skickade ett nytt som kom idag. Nu visade det sig att det var strömsladden med transformator som hade lagt av. Det byttes helt enkelt bara ut och vips så körde det gamla modemet igång igen. Nu har jag ett reservmodem. Dock inte reservsladd, men det känns ändå tryggt.

Som bekant, kommer aldrig en olycka ensam. Samtidigt med modemhaveriet lade min soffläslampa av. Det är inte glödlampan som är orsaken utan det är  själva armaturen. Elektriker och tillika god vän är kallad, men i skrivande stund är det inte känt när han dyker upp. Pannlampa ersätter f.n.

I kylskåpet finns det hyllor av härdat glas. Pang, sa det när undertecknad skulle dra loss plastramen runt glaset för rengöring. Hyllan blev ersatt i dag.

Nu är det bara sofflampan kvar att reparera. Såvida inte något annat i huset rasar samman.

Granen är på plats. I år blev installationen ganska smidig. Den står nu rakt och fint i sin fot. Det blev  en rödgran i år de grovbarriga var mindre fina. En röd gran är inte en röd gran. Den är grön precis som alla andra och är samma sak som den vanliga granen och till halva priset mot Kungsgran och andra. 

Åsså kommer det en liten söt julhistoria. Torsken Edvard kom simmande och frågade en annan torsk om han hade sett sillen Nisse." Nä, han är inlagd".


Till slut: Är orolig motsatsen till rolig? Visste du förresten att rolig på danska betyder lugn?

Nu lägrar sig julefriden och tillsammans med övriga befolkningen har vi trängts på Maxi och Systemet och bunkrat inför julen. Det lär väl bli rekord i år också. Åtminstone för dagligvaruhandeln. Vi handlar som galningar.

PS I morgon skall jag nog baka vörtbröd. Ernst i TV4 gav mig inspiration. DS



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar