onsdag 15 juni 2011

Trädgårdsarbete

Riktigt så avancerat som på bilden har inte dagens arbete varit


En oxelhäck skall klippas senast till midsommar  och nu är vår radhushäck klippt. Ja det vill säga till hälften.
Tre intilliggande grannar skall klippa på sin sida också innan det är klart.

Jag säger bara, sladdlösa häcksaxar är kass! Dom laddar ur efter 15-20 minuter och vem f-n klipper en häck så snabbt? Även den minsta radhushäck kräver 2-3 laddningar innan det är klart. Anledningen till att det blev en sladdlös var att jag klippte av sladden till en lånesax för ett pr år sedan. Därför ville jag ha en apparat utan att behöva tänka på sladden. Nu har jag, som sagt, tänkt om.

Som många av er redan känner till,finns det en damm med fontän i en hörna. Det är inte världens enklaste att klippa häck där utan att brutalt trilla ner i vattnet . Jag klarade mig i år, men om framtiden vet vi inget. Vi får väl se.

Framåt kvällen var det dags att köra till tippen med allt klipp och annat trädgårdsavfall. Jag passade på att lasta med några säckar av föreningens trädgårdsavfall som jag för övrigt själv var orsak till. En extra säck hade tillkommit från någon som också lastades in i  UNO 701. Väl på tippen snyggt parkerad vid komposteringsanläggningen började operation säcktömning. Gissa vad han svor när det visade sig att en säck innehölll gammal lump i form av kläder och skor låg där tömd på sitt innehåll ovanpå gröna löv och kvistar. Det var bara att lägga tillbaka eländet i säcken och bege sig till återvinningsgården nästan kokande av ilska och tömma lumporna bland restavfallet.

Väl hemma igen beklagade jag mig för en av invånarna i föreningen och vi tyckte båda att det var för djäkligt att någon bara kan ställa ifrån sig en sådan säck hur som helst. Livskamraten fick samma information. Hon informerade då lugnt den hårt arbetande sambon att det var vår säck. Jag hade blivit informerad vid ett tidigare tillfälle, minnet är, som bekant, kort men bra. Som det kan bli ibland...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar