söndag 19 juni 2011

Brunnsdagen

En glad Brunnsman under den korta stunden som solen tittade fram

Kl. 11.30 var vi fem tappra tipsrundeansvariga som samlades vid vårt stånd i Brunnsparken. Vädrets makter stod inte på vår sida och  strax öppnades himlens vattenportar och regnmolnet parkerade ovanför Brunnsparken och lät sitt vatten. Som en följd av detta var det ganska tunnsått med besökare och starten blev trög med bara några få tappra som anmälde sig för en tipspromenad. Det blev dock lite bättre så småningom och till slut var det ändå mellan 80 och 100 pers som gick rundan och försökte svara på våra kluriga frågor. Solen tittade ju snabbt fram några gånger under dagen.

Som "utställare" försågs vi var och en med en matbiljett som berättigade till en lätt lunch i mattältet som drevs av Nils Holgersson och Sofiero Slott tillsammans. Lätt och lätt - det bjöds på skånsk äggakaga med fläsk och lingon. Allmänt tyckte vi alla dock att den var lite stabbig med för mycket mjöl i. Man blev i alla fall mätt.

När det sedan blev dags att rätta svaren, började det bra (åtminstone för de som svarat). Räknaren, som f.ö bett att ej nämnas vid namn,  använde mallen lite felaktigt. Han fick tolv rätt på alla. Någon kom på hur man skulle använda densamma och fick allt tillrättat och "rättaren" byttes genast ut. Det var nog ganska svåra frågor. Vi fick bara 5 st med alla rätt, men det räckte till våra 5 priser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar