onsdag 29 juni 2011

Grekland

För inte så länge sedan hade det kanske varit fördelaktigt att flytta dit, men nu är det förmodligen för sent. Besparingsförslagen gick igenom idag.

Själen kunde ha varit följande:
Behagligt klimat och vänliga greker
God mat
Fördelaktiga pensionsvillkor. Här lyfter man pension från 55 år. Som svensk pensionär kunde det finnas möjlighet att lyfta grekisk pension retroaktivt .Utöver detta,har man kunnat låta avlidna anhöriga få fortsatt pension. Det hade ju bara varit att väcka liv i sin saligen avlidna gamla moder och kanske några till.

Kommer man i tid till jobbet, får man extra betalt. För pensionärer kanske det är tvärtom. Dom kommer ju alltid i tid och dessutom för tidigt ibland. Det gäller för pensionären att inte komma i tid och vips, en liten extradusör trillar ner i pensionskuvertet.

Undrar om man kan lyfta pensionen svart också? Ansvarig på deras pensionsmyndighet kanske har en olivlund som behöver skötas? Sköter man den, kanske det löser sig med skatten.

För en tid sedan lät man flygfotografera en välmående del av Aten med en hel del nolltaxerare. Vad såg man?
Jo, en massa utomhuspooler och inte helt små bilar på uppfarterna till de fina villorna.

Skattebetalarna i övriga Europa betalar!

Skämt åsido, jag skulle inte vilja vara grek i Grekland nu. Dom har tuffa tider framför sig. I dagsläget är 25% av ekonomin svart. Undrar om den börja växa nu.

Jag såg en intervju med en vanlig grek som helt sonika sa´att han tyckte inte att han skulle betala. Vem skall betala då, kan man fråga?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar