torsdag 30 juni 2011

Cykeltur

En blivande konstoas i Hasslarp

I dag gick turen till Väla, Fleninge, Hasslarp, Kattarp, Hjälmshult och hem igen. En sträcka på nästan 4,5mil i lagom vind och strålande sol.
På bilden ser vi anläggningen i Hasslarp. Den är omgiven av en 3m hög mur och därmed väl skyddad. Det behövdes ju en gång i tiden när ett kriminellt motorcykelgäng höll till där. På senare år har det varit en musikstudio där med en något fredligare inriktning och nu , som synes på bild,blivande hemvist, utställning och ateljé för en känd konstnär och hennes moatjé. Dom flyttar in i september

Undertecknad har förmånen att  vara ganska väl bekant och god vän med moatjén och vi är ett gäng glada matbröder som är ditbjudna någon gång i höst på vernissage och födelsekalas. Det ser vi fram emot.
 
Jag är övertygad om att detta kommer att bli ett lyft för  Hasslarp som idag är , lite här och där, en något sliten liten håla.

Påfyllning av vattenflaska skedde hemma hos min gamle chef som numera är en glad senior vårdande sin Hustru och trädgård i Hjälmshult. Utöver vattnet förärades den svettige cyklisten även med en påse egenodlad nyuppgrävd potatis. Det lönar sig att vara ute och cykla! Det är alltid något trevligt som sker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar