onsdag 3 februari 2021

Snart invigning

 

SeaU

Imponerande!



Nu närmar det sig invigning av nya hotellet. Under dagens promenad noterades att bara lite av de yttre arbetena återstår. Genom ett fönster kunde jag se att köket är igång. Än så länge enbart för interna gäster och personal.

Det är ju inte direkt de rätta tiderna för att öppna ett nytt hotell nu när branschen har 20-30% beläggning, men det verkar som att inget hindrar Stordalen att lätta på gaspedalen.

Jag har tittat lite på invändig planering av konferensavdelningen och här är jag något betänksam.
Man har en jättelokal för ca 400 pers i s:k skolsittning och självklart betydligt flera i biosittning.
Sedan kommer ett antal lokaler för upp till 100 pers och en massa smålokaler. Var skall man placeras om man t.ex är 150 pers? Det kan man undra.

Dessutom är kongressmarknaden stendöd f.n. och frågan är om den någonsin kommer tillbaka. Dessutom är det så betr. de stora kongresserna är Köpenhamn och Malmö stora konkurrenter. Vad ligger närmast om man landar på Kastrup eller varför inte Malmö/Sturup?

Jag är den förste att lyfta på hatten, förlåt kepsen, den dagen det stora kongressalen blir fylld.
Att fylla de 250 rummen blir nog inte lika svårt även det kommer att bli tufft. Svenskarna kommer i närtid inte att resa utomlands i någon större utsträckning och Helsingborg är ett populärt resmål.
Den planerade gourmetkrogen med fri utsikt över havet, kommer säkert att bli populär. Ett nytt Gastro? Den skall dock gå ihop sig också. Hyran är säkert inte nådig.

Det är inte ofta undertecknad är pessimistisk, men denna gången är jag klart betänksam. Stordalen må ha hur stora resurser som helst, men även han har begränsningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar