lördag 27 februari 2021

Återställd

 

En vilsen vandrare tar ut kompassriktningen?

Mysiga Viken

Seglingspremiär?


YES!

Idag blev det Domsten - Viken t/r. Frun är återställd och pinnar på som vanligt nu.

Bättre februariväder kan man inte önska sig. Solen blagar (skånska) ner och vinden är svag. Dessutom tillagas det en välsmakande fiskgratäng i köket på Fridas gata. Det blir aftonens mellomeny. Pernilla Wahlgren och Per Andersson är presentatörer. och det är nog det enda  skälet till att jag vill se programmet. Per brukar kunna ställa till det. Musiken brukar inte falla mig i smaken direkt, men vi får se. Det kan ju dyka upp en bra låt. 

F.ö. är trädgården återställd efter operation häckkapning. Har noterat att även grannen har kapat sin sida av häcken. Nu står där 7-8 säckar och väntar på tippen. Det fixas i morgon.

Nu till lite tankar kring energiförsörjningen.

Hur tusan skall de kunna fixa strömförsörjningen till Skåne genom att skicka ner den från Norrland?

Vatten- och vindkraft är tänkt att stå för försörjningen.

Ibland är det vindstilla och då har vi ingenting från vindkraftverken.

Ledningarna ner till  södra Sverige är undermåliga och behöver byggas ut. Det tar flera år att fixa det.

Läget är redan akut här nere.

Stora projekt är på gång i Norrland: Stora energislukare som batterifabriken i Skellefteå och stålverken som skall tillverka stål med elkraft i stället för kol.

Det blir ingen el över till södra Sverige, helt enkelt! Dessutom får vi betala skjortan för elen när det är kallt på vintern. Tillgång och efterfrågan styr.

Moderna och säkra kärnkraftverk är, som jag ser det, den enda lösningen! Så länge MP sitter i regeringen kommer detta dock inte att ske.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar