fredag 22 november 2019

November

Bildresultat för novemberregn

Som en grå och blöt filt lägger sig naturen i ansiktet och avger en sur och trist doft. Ljuset lyser med sin frånvaro. Det är mörkt redan vid eftermiddagskaffet. Skåne fick 6 soltimmar i november. Dimnma och regn är vardagsmat. Regntäta kläder och skor är ett måste. En snål och fuktigt luftmassa blåser ständigt in från Öresund. Naturen utanför det regnvåta fönstret är död fast somliga kallar det för vintervila. Skåningarna fryser. En vädur (undertecknad) tycker det mesta är skit denna årstiden. Inte för att han är deprimerad, men lite låg är rätta ordet.

Det enda som håller en uppe är att snart är det vintersolståndet och då vänder det. Då ser vi fram emot allt ljusare och ljusare dagar och en spirande vårgrönska framåt mars börjar knoppa fram.

Tänk dig Pålsjö skog i vårskrud med sina späda boklöv och marken täckt av vitsippor. Snart                 blommar körsbärsträden. Solen värmer i gläntan. Öresund glittrar vårinbjudande. Folket strosar på strandpromenaden. Glasskioskerna tar bort sina vinterluckor och öppnar upp kommersen. Ytterkläderna hänger hemma i garderoben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar