Idag struntar vi i världspolitiken och ägnar oss åt god mat i stället.Jag har ju vid något tillfälle lovat att det skall dyka upp goda recept nästan löpande.
Kyckling med ädelostsås är en garanterad höjdare för hela familjen inkl. de yngsta läckergommarna.
Dessutom går det ganska snabbt att tillaga.
Här kommer receptet:
Pasta med kyckling och ädelost
en riktig höjdare!
Antal
per/st 4-5
Tillagningstid 15-20 min
Tillagningstid 15-20 min
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 röd paprika
purjolök (efter behag)
2 hg champinjoner (färska)
salt
peppar
vitlök
2 hg gorgonzolaost
3 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
0,5-1 dl mjölk (kan uteslutas – man kan ta lite extra grädde i stället
2-3 msk mjöl (använd gärna majzenamjöl)
4 kycklingfiléer
1 röd paprika
purjolök (efter behag)
2 hg champinjoner (färska)
salt
peppar
vitlök
2 hg gorgonzolaost
3 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
0,5-1 dl mjölk (kan uteslutas – man kan ta lite extra grädde i stället
2-3 msk mjöl (använd gärna majzenamjöl)
OBS Du behöver en rejäl stekpanna- typ traktörpanna. Det blir enklast så.
Gör så här
Skär kycklingfiléer, paprika, purjolök och champinjoner i bitar. Fräs allt i lite smör. Pressa över vitlök (efter behag) och salta och peppra. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt matlagningsgrädde och mjölk, låt puttra i ca 5 minuter. Tillsätt creme fraichen och smula över ädelosten. Servera med nykokt pasta och vitlöksbröd. Brödet kan självklart uteslutas.
Gör så här
Skär kycklingfiléer, paprika, purjolök och champinjoner i bitar. Fräs allt i lite smör. Pressa över vitlök (efter behag) och salta och peppra. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt matlagningsgrädde och mjölk, låt puttra i ca 5 minuter. Tillsätt creme fraichen och smula över ädelosten. Servera med nykokt pasta och vitlöksbröd. Brödet kan självklart uteslutas.
Att blanda i pastan
när den är färdig:
Gör detta och låt stå och dra
1 eller 2 finhackade vitlöksklyftor
¾ dl hackad persilja
1 dl olivolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar