lördag 23 november 2019

Julen närmar sig











Nu närmar sig julen med stormsteg här på Fridas gata.

Vi är inne i inledningsfasen, d.v.s.: baka baka baka, steka köttbullar, planera julklappsinköp till små barn, städa alla skåp och lådor, göra bostaden fin och ren i största allmänhet gå på julskyltningen. sätta upp utebelysningen till advent. åka på julmarknad i Hamburg, vaccinera sig mot influensan tillsammans med alla andra seniorer  över 65. Ja, listan kan göras lång.

Något stressande är det, men ändå lite kul. Det blir ju bra till slut och på julafton glittrar alla små barnaögon som de skall när Tomten kommer på besök. Vi får väl se hur det går med vår nye fyrbente familjemedlem Gösta. Han vill säkert på sitt eget sätt kolla upp det mesta som är inpackat. Självklart kommer han att få sina egna julklappar precis som den äldre fyrbenta surtanten. Om Gösta tycker hon inte.

Mest aktiv i planeringen är, som det det oftast är, Damen i huset. Vi herrar sitter förmodligen mest ner och inväntar order och svarar mest på tilltal och f.ö. gör så gott vi kan med det som vi är ombedda att hjälpa till med.

Nu skall jag gå ut innan det blir mörkt och räfsa upp de sista löven på gräsmattan. Klockan är 15.00 och det skymmer redan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar