lördag 16 november 2019

Gåsamiddag

En läcker gåsamiddag med fint besök
Mys med farmor

I går avnjöts årets andra gåsamiddag ( den första var med logen i onsdags). I går SPF:s årliga gåsamiddag. Storasyster med sin moatjé Leif gjorde oss den äran , se bild. Det var premiär för Leif. I Danmark har man ingen gåsatradition. Äpplekakan med vaniljsås var också väldigt uppskattad. I Danmark äter man den med piskeflöde. Nästa svenska "prövning" för Leif blir lutfisken till jul. Vi kommer dock att ha torsk som alternativ om nu lutfisken skulle vara något förfärligt för denne dansk.

Leif ställer gärna upp och tycker att det är spännande att prova på något nytt här i livet.
Det är ju en fin grej att vi provar våra olika traditioner med varandra.

För övrigt är vi nu inne i årets tråkigaste väderperiod. Mörkt, fuktigt och rått. Trösten är att det vänder om drygt en månad nu. Då inträder vintersolståndet. Sedan blir det bara ljusare och ljusare och vill det sig väl, blir det ingen sommartid heller.

Världsläget är som vanligt. Trump kör vidare med sina tokigheter. Peking kommer snart att slå till i Hongkong. I Sydamerika är det uppror i flera länder mot korruption etc. Var tog oljeinkomsterna vägen? Jemen är slagfält för Iran och Saudiarabien med massvält, många dödsoffer och annat elände som följd. Den globala uppvärmningen kör på för fullt och isbergen försvinner efter hand. Det är väl snart bara Mr D. Trump som förnekar detta faktum.

Annars är det lugnt och köket på Fridas gata erbjuder lax till middag i lugn och ro i afton. Det känns bra efter två tunga gåsamiddagar och dagens besök av tvillingarna. Farmor är bra på att sysselsätta dem, men det tar en del på krafterna. Hur härligt det än är, så behöver man lite vila efteråt

Go´middag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar