söndag 11 oktober 2015

Vilt på Fridas gata





Till välkomsdrink serverades en Cava tillsammans med bl a lakritschips inhandlade i Oxhallen

Förrätt: Toast Skagen
Varmrätt: hjortstek körd i ugn på 125 grader upp til 62 grader, portvinsås, harri cots verts, inlgda äppleskivor från Oxhallen, potatismos med västerbottenost
Dessert: Inkokta plommon med vispad grädde.

Dryck: Indian Pale Ale från Helsingborgs Bryggeri (den som vann 1:a pris på Stockholms öl och vinfestival), OP Andersson, Apassimento direkt från boxen dekantered på karaff. Till desserten serverades ett lite nötigt gott dessertvin från Chianti.

Som vanligt hade Frun prickat in en tia på skala ett till tio vid spisen.

Gissa om alla mådde bra efter detta.Hjorten blev perfekt stekt. Den vägde 750 gr och det tog en timme i ugnen. Därefter fick den vila i 45 minuter. Det är viktigt med vilan!

Plommonen till desserten var en riktig nostalgitripp. Man såg konserveringsapparaten i barndomshemmet framför sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar