söndag 18 oktober 2015

Reflektioner

Bloggaren är nästan återhämtad från förkylningen, men är fortfarande förvisad till sitt nattläger på kontoret. Vi vill ju på inga villkor smitta tvillingarna. Farmor är ju där nästan varje dag och skall inte bära med sig bacillerna.

En helt annan sak är att undertecknad har givit Google tillstånd att annonsera på bloggen mot en ringa ersättning till densamme. Jag har kollat annonskontot flera gånger nu på sistone och småpengarna trillar in hela tiden. Det är bara det att det syns inga annonser på bloggen. Kan någon förklara detta.

Nu nalkas måndagen och en ny arbetsvecka börjar. Konsulten ligger ju lite efter p g a förkylningen och därför blir kommande vecka ganska intensiv. Tisdagen går till möte med SPF och på fredag är det Galenskaparna i Gbg på gång. Det får inte bli regn för då spricker programmet.

I lördags var det fixardag i vår lilla Brf förening. Vi har sedan långt tillbaka fixat rabatter och likn. själva, men tyvärr är det ungefär bara hälften av medlemmarna som man ser i arbete under dessa dagar. Det har föranlett styrelsen att ta beslut om att leja ut tjänsten. Femtiofem plus är tillfrågade och kommer att lämna ett bud. Mellan tummen och pekfingret kommer detta att kosta föreningen (= oss medlemmar) 50-60000kr/år bara för att en del aldrig visar sig. Utslaget per bostad blir det en extra kostnad på ca 200kr/månad och det kommer att försämra likviditeten om man inte väljer att höja avgifterna.
Tyvärr är det inte legalt att låta dem som aldrig hjälper till ta denna extrakostnad.

Om Femtiofem plus får entrepenaden är det ju bra för dem, men jag anser att det är för djäkligt att vissa människor förlitar sig på att andra fixar och själva inte behöver göra en insats

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar