lördag 10 oktober 2015

En dag på stan

 Kan det vara så att klottret försvinner nu?
 Två kycklingar på Sundstorget
 Släktskapet med aporna är påfallande
Den traditionella bilturen när man är på stan med morfar

Kl 14.00 igår hämtades barnbarnet på sin förskola. Hon och morfar hade en eftermiddag tillsammans. Den blev rolig!

14.15 Besök på banken för att lämna ifrån oss sparade mynt. Sparande av mynt kommer att fortsätta eftersom banken på Stortorget (SHB) kommer att ta mynt även framöver.

14.30 Bilen parkeras i Sundstorgsgaraget.

14.35 Entré till Dunkers kulturhus för att kolla om det fanns något för barn. Det fanns det inte direkt, men barnbarnet ville gärna se konstutställningen med skräck och romantik.Morfar fick betala 70kr, men barnet gick in gratis. Det enda som fångade intresset på utställningen var en filmsnutt från någon fantasy film. De "vanliga" tavlorna bedömdes som mindre intressanta - åtminstone av den lilla tösen.

Vandringen gick vidare till utställningen om gamla Helsingborg. Morfar tyckte den var intressant och det lilla barnet hängde på av ren artighet. Hon fick åtminstone se en gammal moped från 50 talet och en gammal bil från förra sekelskiftet

15.15 Dags för fika. Från början bestämde den lilla att vi inte skulle fika på Dunkers, men ångrade sig. Här fanns kladdkaka med valfri dricka och det föll väl på läppen.

15.45 Kullagatan nästa. På vägen dit besökte vi klätterställningen vid Petters. Efter det inhandlade morfar en skjorta på rea.. Den är mörkblå i finaste bomull och med lite text på ryggen. Den hade kostat 950kr och reades nu för 298kr. Det kunde man inte motstå. Frun i huset var mindre förtjust i texten på ryggen, men det är smällar man får ta.

Nästa anhalt blev Lekia. Där snokade barnet upp en batteridriven sjöjungfru som kunde simma. Morfar föll till föga och jungfrun blev hennes.

16.30 Inköp av vin till kvällens måltid bestående av älgfärsbiffar med kantarellsås.

18.00 Middag på Frids gata med lilla barnet och hennes pappa. Biffen uppskattades av alla utom den lilla. Hon älskade det inte så mycket, som hon uttryckte sig. Mormor hade kokt pasta till henne och verkade nöjd med det.

Visst är det kul att umgås med sina små barnbarn!

I kväll bjuds det åter en god middag på Fridas gata. Denna gången tillsammans med goda vänner.
Vad vi kommer att servera, avslöjas i nästa inlägg.

Igår var det dagen då KD tyckte att DÖ skulle DÖ. Övriga i alliansen valde också att ta DÖ på DÖ.
Nu får vi se hur det går.

Go´middag


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar