söndag 4 oktober 2015

112 års kalaset och en avliden i phone













 Retrodukning med porslin från medio 1900 tal
 Picklade grönsaker
 Älgens innanlår
Inte kan man tro att det är i början av oktoer!

Några fler bilder blev det aldrig från kalaset. Det gick liksom i ett med totalt 13 gäster bestående av små tvillingar, något äldre barnbarn, stort barnbarn med kompis, åsså alla vi vuxna.
2 dgr senare: Frun hade några bilder i sin kamera som just mottogs och nu blev det helt plötsligt några fler bilder

Det var full fart i köket från strax efter lunch . Frun i huset  var utvisad. Yngste sonen agerade chefskock med huvudansvar för huvudrätten och undertecknad tog ansvar för förrätt, se bild, samt köksbiträdesuppdrag.

Här kommer menyn:
Förrätt: Plockmat från Oldsbergs Ost i Höganäs bestående av goda små korvar, salami, mozarellaostfyllda små paprikor, St. Agyr på läckra små kex samt  italiensk vitmögelost inlindad i Tyrolerskinka från Alperna i norra Italien. Detta sköljdes ner med en Cava S:ta Anna. Alkoholfritt alternativ fanns för barn ungdom.
Sällskkapet avåt läckerheterna på altanen i skinande höstsol.

Varmrätt:
Intogs inomhus. Gästerna hade rejält varierad klädsel. Alltifrån lite uppiffade Damer till tvillingarnas middagsdräkt. Deras dräkt bestod helt enkelt endast av blöjorna eftersom de helst använder klöver fem i stället för bestick.

Älginnanlår ( 1,9 kg) från Kulla Gunnarstorp, rödvinsås (utan socker), frästa kantareller från egen skörd, picklade grönsaker (blomkål, morötter och rödlök) och potatispuré.
Upplysningsvis hade älgen inte nedlagts på Kulla Gunnarstorp eftersom jakten inte har börjat i Skåne än.
Köttet fick gotta sig i drygt 2 timmar i ugnen på 100 grader. Det blev riktigt saftigt och fint!
Det gick år massor av rödvin till såsen, men vi var ju många kring bordet. Sammantaget blev det en grandios middag där chefskocken verkligen hade lyckats med att kombinera och låta alla smakerna gifta sig med varandra.
Maten sköljdes ner med några italienare - Apassimento

Dessert:
Storasyster hade gjort en läcker äpplekaka med vaniljsås. Det var en strykande åtgång och många av oss hamnade nästan i matkoma.

Ungefär vid denna tidpunkt avled undertecknads telefon. Den var stendöd och alla upplivningsförsök var verkningslösa.
Det var till att åka till äppleaffären på Väla dagen efter (idag alltså). Här konstaterade man att inget kunde göras för att återuppliva telefonen. Undertecknad lämnade affären en stund senare 2000kr fattigare och med en ny 4S i fickan. För närvarande funkar allt och alla kontakter etc. ligger på plats. Detta tack vare I-Tunes säkerhetskopieringar. Det görs tydligen få fort man ansluter telefonen till datorn för bildöverföring eller något annat.

Helgen blev lite dyrare än väntat, men det var det värt. Jag får väl balansera ekonomin på ett eller annat vis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar