fredag 6 februari 2015

Produktplacering




Produktplacering?

Gårdagen var ganska händelserik för det strävsamma paret på Fridas Gata. Det var full utryckning för jourhavande Farmor och Morfar, det s:k akutteamet.. Farmor tjänstgjorde hos tvillingarna och undertecknad ombads hålla liten femåring sällskap. Barnet i fråga hade kräkts och fick därför ej vistas på dagis på några dagar. Sådana är reglerna. Några tecken på sjukdom fanns definitivt inte. Därför blev det bl a en tur till Danmark.Det var där dagens ämne kom i tanke.

Femåringen tittade på Morfars mössa och undrade om jag jobbade på Hemköp. Först fattade undertecknad ingenting, men sedan trillade poletten ner. Femtiofem plus använder samma typsnitt i loggan som Hemköp. Det är kanske läge att se över den grafiska profilen på firman...

Visst skall det betecknas som  produktplacering på  overaller, tröjor, jackor etc. som vi konsulter föräras med i tjänsten. Loggan är strategiskt placerad på varenda plagg.

Normalt får den som placerar en produkt betala stora pengar till den som sprider den. Vi konsulter blir gratis ekiperade och det får ju betraktas som betalning för placeringen.

Faran är dock, som nämnts ovan, att vi blir förväxlade med Hemköp och att folk tror att vi levererar. matkassar eller något annat ur deras sortiment.Det kan uppstå en massa pinsamma situationer, t.ex när vi stor och bankar på dörren till en ny, lite äldre, klient som när dörren öppnas upplever samma sak som femåringen och säger: "Jag har inte beställt något från Hemköp!" och slänger igen dörren med en smäll.

Råd till femtiofem plus: Byt logga!

PS Om firman skulle få ett erbjudande om produktplacering hos någon film/dokusåpeproducent, ställer undertecknad, mot skälig ersättning, gärna upp i full mundering i kulisserna. DS



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar