lördag 7 februari 2015

En tur till Danmark i fint sällskap

 Dagens outfit med rosa overall, vit mössa och solglasögon med skalmarna utanpå mössan
Innehåll: Från början choklad och därefter förhoppningsvis lite sparade slantar

Som antytts i gårdagens inlägg var det Danmark som gällde för jourhavande Morfar och litet barnbarn - snart 5 år.

Det är en mycket bestämd och strukturerad ung Dam.Att ta bussen in till staden var inte aktuellt denna gången. Annars är bussåkning kul, tycker barnet. Val av färjelinje var också viktigt. SFL var  det som gällde.

På väg till Knutpunkten stötte vi på ett antal större fåglar som fångade den unga Damens intresse. För Morfar förklarade sagda lilla Dam att det vi såg var en kråka, en kaja och en skata. Dom vet mycket, de små liven. Betydligt mycket mer än vad vi visste när vi var i den åldern.

Ombord var det självfallet en röd pölse med läsk som gällde och i kiosken inhandlades en kista choklad - se bild.

Väl i Helsingör hade Morfar först tänkt att vi skulle vara lite kulturella och göra ett besök på Öresundsakvariet, men det hade lilla barnet ingen lust till. I stället blev det rundvandring in och ut i diverse leksaksaffärer. Jag vill passa på att nämna att något tiggeri förekom inte. Kloka föräldrar hade programmerat barnet med att hon snart fyller år och därför får leksaker och andra önskemål vänta tills dess. Barnet var noga med att påpeka detta faktum.

Under utflykten framkom det också att barnbarnet tyckte att hon  hade en snäll och tokig morfar. Det är bara att tacka och ta emot.

Jag säger bara detta: Barnbarn är livets efterrätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar