onsdag 7 januari 2015

Ur led är tiden

Världens medier domineras totalt av detta fruktansvärda dåd. Eftersom medierna har och kommer att ha massor av synpunkter på detta illdåd även en bra tid framöver, väljer undertecknad att avstå från sina djupanalyser - trots kli i fingrarna.

För att fatta mig kort, väljer jag formuleringen: Det är bara för djävligt!

Nu skall jag berätta om en kul händelse i stället.
I december var undertecknad ute och räfsade löv åt en gammal Dam. Hennes tomt ligger intill ett allmänt område med massor av träd. Det var deras löv som betäckte hennes tomt. Något förbud att sprida löven åter bland de fällande träden, var enl. uppgift som Damen hade fått, helt tillåtet och så skedde. Förrättningen tog totalt 9 timmar.

Samma Dam har nu ringt tillbaka och önskar åter hjälp. Löven har nämligen blåst tillbaka till hennes ägor igen. Jag föreslog att vi denna gång lägger löven i säckar och sedan kör allt till tippen. Det tyckte Damen också.

Man skulle kanske gå runt med en s.k lövblåsare  en natt i allmänningen och sedan kontakta drabbade villaägare dagen efter och erbjuda sig att räfsa bort löven. Allt för att få ner arbetslösheten och skapa fler jobb...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar