söndag 2 november 2014

Fest och musjakt på Hagen


 små läckra tilltugg med kalixlöjrom och andra läckerheter


För drygt 25 år sedan vi slog samman våra påsar
 Dessert fotograferad med suddfiltret påslaget
 En liten galning med fyrhjuling
 och passagerare
 Himmakryddat
1:a offret i det stora muskriget på Hagen


I de djupa skogarna på det småländska höglandet firades denna gången både en 70 åring och ett guldbröllop. Det blev fest i dagarna de två.

Det gråkulna höstvädret lyckades inte lägga sordin på den goda stämningen i den mysvarma veduppeldade stugan . Inklusive ena hälften av hemmansägarna var vi 7 vuxna och ett barn kring bordet. Inte nog med det! Ett okänt antal gnagare hade också hittat sin hemvist i den goa värmen - se nedan.

 På kvällen bjöd 70 åringen på Ceur du filé Provencale föregången av små läckra tilltugg till bubblet samt en prinsesstårta i halloweentappning efteråt. Mössen åt sina små geléhallon från sina fällor som inte slog igen. Just då var vi ovetande om detta.

 Trots den sena hösten, hittade vi kantareller som räckte till delikata toasts till oss alla. Till middag dag 2 bjöd guldbröllopsparet på en läcker bit lax med, sparris och en god kall sås .Till kaffet bjöds det på läckra små bakverk.

Det var under sen natt/tidig morgon som kriget började. Fällan small till och det första offret hade skördats. Det har berättats för undertecknad att lätt tumult härmed bröt ut. Bloggaren vaknade tillfälligt upp, men till skillnad från rumskamraterna, somnade han in ganska snabbt igen . Uppenbarligen fanns det en mus till i lokalen, men den visade sig aldrig. Den hördes bara. Någon vidare sömn för de andra blev det inte riktigt. Enl. uppgift låg bloggaren dessutom och snarkade ganska högljutt.

Under förmiddagen kunde värdinnan rapportera att geléhallonet i fällan var uppätet och musen (mössen?) levde uppenbarligen fortfarande i högönsklig välmåga. Det har vidare rapporterats att spår har hittats i sängkläderna.

Muskriget på Hagen har nu i skrivande stund trappats upp och truppförstärkning har anlänt. Hemmansägarnas huskatt och tillika musjägare har satts in i jakten och är just nu förlagd till krigsskådeplatsen på Hagen för tjänstgöring.

Rapport om utgången kommer vid ett senare tillfälle.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar