Confitterade gåsalår pillas
Nyfiken tvilling ute på hinderbanan
Hip hop med pappa
Snart är det dags
Inne i depån för byte
Nu är vi på plats
Tillbehören tillsammans med en läcker sås
Pulled goose
Undrar om vi får smaka
Däst avkoppling i soffan tillsammans med mor Hannas franska äpplekaka bakad av Mor Kerstin
Vid lunchtid dök yngste sonen och tillika gourmetkock upp och startade upp spisarna. Redan dagen innan hade låren lagts i en kryddgod marinad. Även gåsen på 6 kg stektes i går Nu var det dags för låren att confitteras i fett i 100gr långsamt och fint i ugnen 4-5 timmar. Samtidigt startade såstillredningen upp. Buljongen skall reducera och koka ihop sig. Vispgrädden kommer i så småningom tillsammans med lite slutlig smaksättning om det nu behövs. Tidsåtgången för detta är ca 6 timmar. Bättre sås än denna har vi nog aldrig avnjutit förr.
Confitten blev också en höjdare. Det myckna bröstköttet var också rikt på de rätta smakerna. Tyvärr hade dom fått lite för mycket i ugnen och blev därför en aning torra.
Hur som helst så har vi nu ätit "pulled goose"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar