söndag 16 november 2014

Gåsagille på Fridas gata

 Confitterade gåsalår pillas
 Nyfiken tvilling ute på hinderbanan
 Hip hop med pappa
 Snart är det dags
 Inne i depån för byte
 Nu är vi på plats
 Tillbehören tillsammans med en läcker sås
 Pulled goose
 Undrar om vi får smaka
Däst avkoppling  i soffan tillsammans med mor Hannas franska äpplekaka bakad av Mor Kerstin


Vid lunchtid dök yngste sonen och tillika gourmetkock upp och startade upp spisarna. Redan dagen innan hade låren lagts i en kryddgod marinad. Även gåsen på 6 kg stektes i går Nu var det dags för låren att confitteras i fett i 100gr långsamt och fint i ugnen 4-5 timmar. Samtidigt startade såstillredningen upp. Buljongen skall reducera och koka ihop sig. Vispgrädden kommer i så småningom tillsammans med lite slutlig smaksättning om det nu behövs. Tidsåtgången för detta är ca 6 timmar. Bättre sås än denna har vi nog aldrig avnjutit förr.

Confitten blev också en höjdare. Det myckna bröstköttet var också rikt på de rätta smakerna. Tyvärr hade dom fått lite för mycket i ugnen och blev därför en aning torra.

Hur som helst så har vi nu ätit "pulled goose"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar