söndag 9 november 2014

Reflektioner



Det nya Pålsjöbaden under vardande



Kl. 09.10 blev paret på Fridas gata hämtade av dotter f.v.b. till okänt mål. Det visade sig vara Grand
hotells frukostbuffé där övrig familj väntade. Buffén erbjöd många goda frestelser och de allra minsta avstannade efter ett tag, se bilder.
Det känns bra att bli firad som far. Några har påpekat att i går var det fars afton, idag fars dag och i morgon annandag far.

Nämnas bör att vi satt i f.d. Grands bakficka. Därifrån har undertecknad många glada minnen. Dit gick man när Parapeten hade stängt kl. 01.00 och festen kunde fortsätta några timmar till.

-----
Nästa.

I programmet Sverige runt visades en kul bild där reklam för trosskydd förväxlades med reklam för någon slags nötter.
Då slog det bloggaren att Svenska kyrkan skulle kanske införa någon slags trosskydd som t.ex kunde delas ut tillsammans med psalmböckerna. Jag tror att det finns ett stort behov av trosskydd inom religionen. Det känns givet att man vill skydda sin tro. Eller?
-------
Nästa

Nu har jag kommit på var ordet "krutkärring" kommer ifrån . Det kommer naturligtvis från Gyttorp där man tillverkar skott, patroner och annat med mycket krut i. Självklart är det så att det är de kvinnliga medarbetarna på denna arbetsplatsen som är upphovet till namnet. I synnerhet dom som överlevde den stora explosionen där som inträffade för många år sedan.

Det känns skönt att ha kunnat reda ut diverse frågetecken som snurrar runt i hjärnan då och då.

Åsså är det nya Pålsjöbaden säkert färdigbyggt till nästa sommar. Några hytter är ju redan på plats.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar