söndag 8 juni 2014

Trädgårdsskötsel

Jahapp, då var den egna lilla radhushäcken klippt och ansad.

Normalt äger denna aktivitet inte rum förrän midsommarveckan eller veckan därpå, men flitig granne vid sidan om gjorde ingreppet i förra veckan, så viss press på undertecknad uppstod.

Grannen mittemot, däremot, klippte aldrig sin del av häcken i fjol vilket hade gett häcken ett ojämnt men ganska originellt utseende åt det hållet. Överraskande nog kom sagde granne ut några timmar efter mig med häcksaxen i högsta hugg. Hade han läst mina tankar månne.

Efter anläggningen av damm med springvatten har det blivit svårt att nå ända upp i häckens topp i den hörnan. Där finns just nu en liten extra topp. Grannen mittemot är tillfrågad om han når bättre från sin sida. Vi får se hur det går.

Ja, kära läsare, så kan det gå till när häckar avgränsar tomterna. Jag vill dock passa på att upplysa om att grannsämjan är god även om det finns olika uppfattningar om hur en välformad häck skall se ut...

PS. Nu, 4 timmar senare, är grannen klar med sitt jobb. Han har varit duktig. Endast en liten" tofs" sticker upp i högra hörnet  dit han inte nådde och det ser ju bara trevligt ut DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar