torsdag 12 juni 2014

Nya ord hela tiden

Nu gäller det att hänga med i svängarna!
Det nya ordet som bloggaren hörde på radion i går under en intervju av någon som hade synpunkter och goda råd för hur man formulerar en platsannons.

Annonsen skall GENUSTVÄTTAS vilket grovt skall betyda att den inte riktar sig till något speciellt kön, d.v.s. varken hon, hen, det eller han.Det är mycket man skall höra innnan öronen trillar av...
Har  det inte gått lite för långt nu? Glöttigare ord får man leta efter, som man säger på skånska.

När genustvättade du dig sist? Skall man använda oparfymerad tvål? Antagligen, eftersom man inte får dofta varken kvinnligt eller manligt. Hur ofta bör man genomgå saneringen? Skall barnen genustvättas direkt efter födseln? Frågorna kan säkert bli fler.

Det känns som om män inte skall vara män och kvinnor inte kvinnor. Pojkar får inte vara pojkar och flickor inte flickor. Dom är all hen och får först efter ett antal år bestämma vilket kön dom vill ha.  Är jag helt fel ute och bara en gammaldags äldre herre med stockkonservativa åsikter?

Jag vill gärna poängtera att min åsikt är att  alla människor , män som kvinnor, skall ha samma lön för samma arbete. Det är ju självklart. Däremot är jag emot kvotering. Det är kompetensen och endast den som skall räknas.

Det finns minsann ingen hejd på uppfinningsrikedomen när det kommer till nya ord i vårt språk.

Go´middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar