onsdag 15 januari 2014

En stolt reparatör

Kära läsare!

Vi har alla talanger mer eller mindre dolda.

För en tid sedan började vår kylskåpsdörr att krångla. Det small till varje gång men skulle stänga den.
Något fel på upphängningen konstaterade bloggaren, men vad?

Efter en tid kontaktades återförsäljaren som även han kunde konstatera att det var något fel på upphängningen. Vi är tydligen många som kan det där med upphängningsanordningar. Hur som helst, rådde återförsäljaren att kontakt skulle tas med reservdelsåterförsäljaren på Berga. Dom kan sånt, upplystes man om.

Sagt och gjort, färden gick till Berga efter några dagar. I kameran fanns ett foto på typskylten. Allt för att underlätta det för specialisten. Vid besöket där, blev jag rådd till att ta loss dörren enl. instruktion i bruksanvisningen. Specialisten kunde inte på stående fot säga att det var fel på upphängningsanordningen.
När väl dörren var avmonterad, kunde dom avgöra var felet låg och ersätta ev. trasig reservdel.

Efter att ha läst instruktionen om hur man demonterar en kylskåpsdörr lade bloggaren ner projektet. Det verkade vara en uppgift för en riktigt fackman och inte en opraktisk bloggare.

Nu har det, trots allt hänt saker. Idag noterades det att en skruv nertill satt lite löst. Den smarte bloggaren drog då slutsatsen att den skulle spännas för att få dörren intakt igen. Sagt och gjort, verktygslådan kom in och arbetet gick igång. Efter en stund konstaterades det att en mutter saknades på skruven som då följdaktigen inte gick att spänna.

Efter diverse försök med nya skruvar - tappade och därefter försvunna muttrar - andra lossnande delar av plast i mekanismen som sedan återmonterades - tömning av dörrens innehåll för att lätta på vikten och ett okänt antal svordomar lyckade bloggaren till slut med att få dit en ny mutter från sitt lilla förråd av "grejer bra att ha". Vid en prov öppning/stängning av kylskåpsdörren efter ingreppet, vad allt gott igen!

Nu hörs det inte ett knyst vid öppning eller stängning! Dörren fungerar som den skall. Det var upphängningen som krånglade och återförsäljaren hade rätt.

Det känns förlösande även för en händig äldre man. Dagen känns helt enkelt lyckad - man behövs och känner sig både nyttig och stolt. Om det sedan kommer beröm från den närmaste omgivningen kan en närmast euforisk lycka uppstå.

Ring mig om det är något som krånglar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar