söndag 26 januari 2014

Digital demens och lite andra tankar




I en av dagens rikstidningar berättas att i Sydkorea har man gjort en undersökning på vad som kan ske om den smarta telefonen tar kommandot över tillvaron för mycket.
 Man kan drabbas av:
minnesförlust
koncentrationssvårigheter
likgiltighet
känslokallhet

Det framgår inte av undersökningen i vilken grad och hur många personer som har drabbats. Jag kan bara konstatera att det behövs ingen smartphone för vissa symptomer. Minnesförlust är ett av dom. Sedan kan jag inte komma ihåg fler...

Det görs många undersökningar och många kan man lämna därhän, men det ligger något i vad sydkoreanerna har kommit fram till. Studera busspassagerare nästa gång du tar bussen. Det är inte lite mobiler som går för fullt under en sådan resa. En vanlig syn är ett gäng, framför allt yngre människor, där alla sitter med var sin mobil. Man kan inte riktigt uppfatta att dom talar med varandra.
En annan vanlig syn är mamman eller pappan jäktande fram med barnvagnen och med mobilen i högsta hugg och ett ensamt barn i vagnen med tom blick och uttråkad min.

Nu skall jag inte gnälla mer. Det mesta är positivt. Vad skulle vi göra utan mobilen? Tiden går snabbt. Berätta för en ungdom om en telefon med sladd så vet dom förmodligen inte hur en sådan ser ut.

RÄTT SKALL VARA RÄTT

Ja, också var det det här med restaurangmomsen. MAX har ju fått stryk för att ha uppmanat personalen att inte rösta på S för då höjs momsen vilket skulle vara förödande för Max och övriga i branschen . Vi måste ha i minne att de flesta, ja nästan alla, i branschen har klart och tydligt uttalat sig i frågan precis som Max fast kanske inte lika radikalt, men dock med exakt samma budskap. Vi talar om Burger King, Mac Donalds, Frasses m fl.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar