söndag 11 mars 2012

Stockholm

 Djurgården med Nordiska Muséet i bakgrunden
 Kerstin framför en av villorna i Diplomatstan
 Grabbarna på den italienska krogen Divino
Ett soligt men kallt Strandvägen
 Fin gammal skärgårdsskuta
 Hallen på Nordiska Muséet
 Med en tronande Gustav Vasa
 Dukat till fest för några hundra år sedan
 Vårutställning på Liljevachs där även några av våra omtalade gäng var representerade.
 Black Cobras nya väst
 Nu har vi hunnit till Nationalmuséet
 Svampen på Stureplan där grabbarna med fläskkotlettfrisyr möts
 3-rättersmeny på Reginateatern och Spaghettioperan

En suddig slutscen, men Damerna såg ut som sumobrottare.



Ett kyligt Stockholm med en bitande kall nordanvind, tog emot skåningarna i förra veckan.
Kulturen fick verkligen sitt och mättnaden infann sig i slutet av vistelsen. Vad sägs om Etnografiska som hade en utställning om Afganistan, Nordiska Muséet med bl a sin Strindbergsutställning, Liljevalchs vårutställning och till slut Nationalmuséet.
Veckan avrundades med ett besök på Reginateaterns Spaghettiopera. En kul upplevelse tillsammans med en 3-rätters middag.

Självklart åt vi gott. Vi besökte  en berömd italiensk krog som påstås ha en av Europas finaste vinkällare. Namnet på krogen är Divino. Vi nöjde oss med varsin varmrätt med ett glas Brunello de Montalchino till. Det startade med ett glas mousserande ( en Cremant från Bourgogne) och kring varmrätten serverades små läckra tillbehör, så det kändes som att man avnjöt mer än en rätt. Notan gick på 1100kr och bara vinet gick löst på 150kr/glas. Allt var jättegott och. betjäningen var trevlig. Trots det något höga priset gick vi nöjda och glada därifrån.

Även om vi inte shoppade något speciellt, blev det besök i stort sett alla stora varuhus och butiker värda namnet. Vi hade ju gott om tid så de otaliga besöken i modebutikerna, kändes inte så störande för undertecknad. I vanliga fall är jag, som de flesta män, inte speciellt glad av att springa i butiker.

Väl återbördade till Skåne mötte vi våren och den minsta av barnbarnen har bott hos mormor och morfar över helgen. Det har varit trevligt och just nu vilar vi lite grand efter all action som det blir tillsammans med en pigg två åring

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar