söndag 4 mars 2012

Dagmar Glemme i Hasslarp






 Här har vi konstnären själv




En förträfflig hjälpreda i ateljén

Så fick vi äntligen till det! Dagmar och min gode vän Arne , Dagmars partner, flyttade till Hasslarp i höstas och vi var där häromdagen och hälsade på.

Tänk vad dom har fått till det på bara lite drygt 6 månader! Från, att från början, vara tillhåll för Hells A. och sedan ett antal år som musikstudio till ett kulturens högborg i Hasslarp mitt i den skånska myllan. Denna import från Halland som så fundamentalt har lyckats med en total make over i det gamla Hasslarp, har min fulla beundran.

Vi blev bjudna på en rundvandring och fick utöver konsten beskåda både hålet efter Bandidos pansarskott i baren, deras hålrum bakom en tavla som då innehöll en laddad pistol samt ett antal fåtöljer och stolar med  sitt ursprung från några krogar i Helsingborg. De gamla änglarna tog helt enkelt sin stol och gick ifrån krogen.

Numera är allt smakfullt inrett med vackra möbler och saker av både egen produktion och andra kända svenska konstnärer.

Dagmars glaskonst och oljemålningar sprakar av färg och fantasifulla motiv. All detta fyller numera den gamla inspelningsstudion. Miljön kan inte beskrivas utan måste ses!

Passa på att åka ut till Hasslarp när det är dags för konstrundan i NV Skåne. Ni kan inte ana vad som döljer sig bakom de höga murarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar