torsdag 29 mars 2012

En ganska vanlig vardag för en pensionär



Idag har det varit en vanlig, men dock kanske mer åt det slappa hållet än vanligt. Man kan ju, som pensionär, tillåta sig sådana dagar.

Detta inlägget är riktat riktat till en av följarna av denna blogg som nu på måndag anträder livet som pensionär.
Han kan se det som en guideline.

07.30 Uppstigning
07.30 - 08.30 Frukost med grundlig tidningsläsning
08.30 - 09.00 Morgontoalett
09.00 -09.30 Genomgång av mejl och senaste nytt på datorn
09.30 -11.00 Städning. Undertecknads ansvarsområde:Toaletter och badrum samt ovanvåningen.
11.00 - 12.00 Lite styrketräning och gymnastik för uppmjukning av stela leder. Div. telefonsamtal och några  mejl  hanns med också.
12.00 -12.30 Lunch
12.30 -13.00 Disk och lite köksröj
13.00 -15.00 Tupplur, fika och SVD korsord på solig med blåsig och kylslagen altan.

Resten av eftermiddagen ägnades åt hur man visar bilder med den nya Blue-Ray spelaren. Jag lyckades till slut. Dvs nästan. Bilden på TV:n blir alldeles för liten och jag ännu inte klurat ut hur man får den större. Det blir till att tillkalla elektronisk expertis som tack och lov finns inom familjen.

18.00 -o.s.v. Några mackor med te till starten av aftonens TV program. Dagens stora nyhet blev försvarsministerns avgång. Hur kul är det? Det är väl att Antikrundan finns.

I kväll blir det extra tidig sänggång eftersom besök på Marknadsföreningens frukostmöte är planerat.
Det kommer att handla om varumärken.

Ja,kära läsare, ungefär såhär är en dag när inga möten är inplanerade.

Det sägs att pensionärer har så mycket att göra och har aldrig tid. Det stämmer men det är bara det att
dom har egentligen inte så mycket att göra. Allting låter sig ta längre tid helt enkelt. Det viktiga är att man fyller dagen med saker man gillar att göra och framförallt bestämmer själv om i fall, när och hur lång tid det får ta. Ingen annan än du själv planerar din agenda. Nästan i alla fall. Mitt eget engagemang är ganska lagom - Odd Fellow, SPF Kärnan, lite matlagning med kompisarna då och då, cykla ut på långtur, och Brf Humlegården. Det sistnämnda tar slut i april. Nu får ungdomarna ta över klubban i styrelsen. Jag har annan behaglig sysselsättning att ägna mig åt.

Att bli äldre handlar inte om år  utan det är en sinnesstämning.

Denna sista betraktelse är speciellt riktad till min gode vän och följare av denna blogg. Det är ju en fördel att veta vad han skall göra fr. o. m. måndag. Välkommen i klubben, Hans.

1 kommentar:

  1. Jag tycker mig känna igen vissa delar......trots att det är först nu (idag!) som är första dagen sedan juni 1958, som jag inte är anställd......hm....
    Nu börjar ett nytt skede i livet, då jag kommer att ha massor med tid över, eller?

    Min son sa, att det är först den dagen, som man måste sätta sig ner för att ta på sig strumporna, som man är gammal på riktigt.....
    Än är jag inte där.

    Hans

    SvaraRadera