lördag 17 mars 2012

Födelsekalas

 Våren är här och staden är blomsterprydd

 Här dansas det hej vilt till favoritlåtar

 Morbror Kalle studerar dansstilen med stort intresse

 Papardella
 Huvudrätten
 Bara glada miner med kocken och födelsegrisen i bakgrunden och det 10-års jubilerande paret tror på fler jubileum.
 Mossan är bäst
 Och lilla jag fick några tomater. Fast jag hade fått middag innan
 En glad dotter och svärson



Menyn
Mozarellafyllda köttbullar med ugnsrostad tomatsås och papardella spaghetti därtill.

Vin: Italienska Masi från Venetia med precis de rätta smaksammansättningarna för att passa bra till denna
anrättningen. Upplysningsvis fyller  receptet en hel A-4 sida med små bokstäver. Det kan vidarebefordras mot beställning.

Som dessert avnjöts en citron/limekaka kärleksfullt bakad av mor Kerstin

Det var full aktivitet i köket hela dagen. Inte undra på det. Tomatsåsen var en hel vetenskap och den absolut läckraste tomatsås någon i sällskapet hade ätit. De blivande Fil. gastronomie kand, eller vad det nu kan kallas efter 3-4 år på högskola,  visar sin lysande talang för smaker och dess giftermål med andra aromer och smaker.

Egentligen inträffar födelsedagen inte förrän på måndag, men det kändes bättre att fira en afton som denna en fredag kväll så att man får chans till att vila upp sig dagen efter. Det äldsta barnbarnet lyste med sin frånvaro. Hon var på party med killar och tjejer. Självklart hade födelsegrisen full förståelse för detta. Hon är ju snart tonåring. Han vill dock framföra att hon gick miste om en otroligt läcker måltid.

Stort grattis till Erik. Jag tror på en lysande framtid i gastronomins tjänst för denne talangfulle student.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar