lördag 14 januari 2012

Indonesisk kycklinggryta



Vad gör man när man har några helt vanliga kycklingfiléer upptinade och har som uppgift att tillreda fredagsmiddagen. Jag slog i googleuppslagsboken och efter en en stund hittade jag ett recept som jag tyckte verkade perfekt och tog lagom lång tid att tillreda. Det visade sig, tyckte vi, vara en riktig höjdare och sådana skall man dela med sig av.

Här kommer receptet:

INDONESISK KYCKLINGGRYTA – 4 PERS
Ett urläckert recept som inte tar alltför lång tid att tillaga.


Detta behöver du:
4 rejäla bitar kycklingbröst
2 dl Mango chutney
Salt och peppar
3-4 klyftor vitlök (lite efter smak)
5-6 dl matlagningsgrädde (kokosmjölk går säkert bra det med)
Ett gäng champinjoner
2,5 tsk Sambal Oelek
1 paprika
1,5 tsk curry.

Börja med att steka upp kycklingfiléerna saltade och pepprade tills dom är nästan färdiga. Lägg i champinjonerna fram emot slutet och bryn även dem.

Vispa grädden lite fluffig. Blanda i mango chutney, krossad vitlök, curry och sambal oelek.

Dela kycklingbrösten i mindre bitar och lägg i botten på en smord form. Lägg på champinjonerna. Häll över smeten och lägg till sist på strimlad paprika.

Gratinera i 200gr ugn i 20 minuter.

Servera med ris och grönsallad.

Lämplig dryck, utöver öl, är en sval Gewurtstraminer från Alsace. Vi drack
En Jules Muller Réserve – 2009


Önskar en fortsatt trevlig helg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar