onsdag 4 januari 2012

Ikea


Att ingen har tänkt på detta förut!

Vid ett besök i en hamn,som jag i nuläget inte får avslöja namnet på, dök detta fantastiska fartyg upp.
Kamprad har gått till sjöss med ett flytande varuhus. Namnet är Ikea Lines

Bakgrund:
Som alla vet, finns det gott om fonderade medel i detta imperium. Miljarderna saknas inte. Varför inte bygga en lyxkryssare och erbjuda världens befolkning ett flytande varuhus? Tyckte de som bestämmer. Var som helst och när som helst.
Som om detta inte skulle vara nog. Man slår naturligtvis ett antal flugor med en smäll.

De tre översta däcken är reserverade till kryssningsgäster där ingenting saknas. Vill man ha sig en billyhylla i hytten,är det redan fixat.Självfallet är alla hytter inredda med Ikeamöbler och tillbehör. Får du får problem med att skruva ihop dina möbler vid avgång, finns naturligtvis hjälp att få ombord. Matpriserna i restaurangen är överkomliga. Kräng på dig smokingen, gå ner i den lyxiga matsalen och beställ köttbullar medium för 39 spänn. Till detta kan du njuta av ett prisvärt boxvin IKEA Cabernet Sauvignon från Knohult alt. IKEA Chardonnay från Älmhult.

Övriga däck erbjuder ett fullskaligt ikeavaruhus och man ligger i snitt en vecka i varje hamn för att alla skall hinna med ett besök. Man besöker hamnar över hela Världen. Från Trondheim i norr till Sydney i söder.

Ingvar själv är med mycket ofta. Eftersom han inte har kaptensbrev och kan styra skutan, tjänstgör han i stället som Cruise Manager. Denna titel är i rang direkt efter Befälhavaren på ett kryssningsfartyg.

Vem som egentligen ligger bakom detta geniala och gigantiska projekt har inte avslöjats till allmänheten, men undertecknad har sina aningar. I vilket fall som helst, kommer denna idéspruta att inhösta ett rejält gage för sin idé. Vem denna person är, kommer säkert att offentliggöras någon gång framöver. Jag hoppas att alla i nuläget förstår att en hel del kring projektet än så länge är hemligstämplat.

PS Jag glömde nämna att som medlem i IKEA Family bjuder rederiet på en IKEA korv vid landgång DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar