fredag 13 januari 2012

Bantnings- och livsstilstips



Så var det det här med maten och spriten.
Vi börjar med spriten. Det är många som har vit månad i januari efter helgernas exsesser. Fel fel fel.
Enl. medicinsk expertis, lurar man bara kroppen och levern. Det är bättre med några alkoholfria dagar i veckan under hela året. Levern mår bättre av det. Dessutom kan det vara så, att när sedan februari kommer, tenderar många att dricka lite mer än normalt. "Januari var ju vit.." Det finns fler argument mot vit månad, men jag väljer att lämna det vid detta och övergår direkt till de senaste rönen ang. bantning.

Det finns en amerikansk kulturskribent vid namn Cara Alwill Layba som stenhårt tror på champagnens bubblande effekt för viktminskning.
Det är faktiskt så att redan under 30 lär det amerikanska skådespelerskorna genom den berömda Hollywood star diet bestående av champagne och ananas - hela dagen och hela natten lång. En mer ingående analys om hur kalorier förbränns finns att läsa i dagens rikstidning.
Det är ju också så att ju finare viner man dricker, desto mindre volym blir det.

Sensmoral: Ät ananas eller annan frukt (för c-vitaminerna) och drick massor av champagne och fina viner och du kommer att må bra , slippa många vällevnadssjukdomar och bli vacker och trivas i största allmänhet.

GI OCH ANDRA KONSTIGHETER KASTAS I PAPPERSKORGEN.

Till slut några bra vintips till helgen:
Vitt: Macon-Village Chardonnay 2010 - 75 kr. Nr 2295
Rött: Bolgarello 2010. Toscana -75 kr nr 2325
Allt sköljes ner med en god champagne eller varför inte en utsökt spansk Cava med lite ananas därtill.

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar