söndag 26 november 2023

Äntligen sol

 Idag blev det en skön promenad i Pålsjö skog tillsammans med en gnistrande sol skimrande genom grenverken .Vinden lyste dessutom med sin frånvaro.

Vi avslutade utfärden med ett besök hos en kär vän som just nu ligger inlagd på Pålsjöhemmets korttidsavdelning. Ett antal revben är brutna efter ett olyckligt fall i hemmet. Patienten var pigg och alert trots smärtorna. Läkningstiden är ung. 6 veckor, men patienten kämpar på med den äran. Vi håller tummarna.

Väl hemkomna var det dags för undertecknad att ta sin middagslur. Det blev inte så mycket sömn eftersom det pågick ett telefonsamtal hela tiden. Under den sista halvtimmen av samtalet noterade undertecknad 2 försök till avslut, men det blev inte så. Man kom på ett nytt ämne och sedan var det igång igen. Som det kan bli ibland. Jag fick åtminstone lite vila ändå.

Dagens språkstudie.

På skånska säger man ofta "där hänne" i stället för där borta som det heter på svenska. Kan det månne komma från danskan?

Vad händer kommande vecka?

På måndag skall jag sova med en slags snarkapparat kopplad till kroppen. Det skall undersökas om jag har för långa andningsuppehåll. Om så är fallet så kanske det kan vara en del av orsaken till tröttheten.

Tillsammans med Frun skall det åkas ut på Väla för att leta upp lämpliga julklappar till ett 13 årigt barnbarn. Vi har fått en mycket utförlig önskelista med, tycker jag, med ganska speciella önskemål, men säkert inte för en tonåring.

Hemmet skall pyntas inför första advent vilket bl a innebär uppsättning av ljusslingor utomhus, adventsstjärnor i fönstren o.s.v.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar