söndag 28 januari 2018

Besök av småfolket

Nu har stillheten lägrat sig över Fridas gata. Frun, farmor alltså, ligger på soffan och tar igen sig. Som ni förstår så sitter farfar framför datorn, även han tagandes det ganska lugnt.

Det är givet att det blir intensivt med två livliga fyraåringar i huset. Saker skall hända hela tiden och vi har uppfyllt det kravet så gott vi har kunnat.
Lek på Dunkers , diverse ras här hemma, älsklingsrätten till middag (spaghetti bolognese så klart), bygge av kojor, lek med Pippi och hennes vänner, teckning med nya pennor, lek med lera, pannkakor med sylt och socker, mys i soffan med barnfilmer på Netflix etc etc.


Visst är det kul med de små. I eftermiddag har jag hört ryktas om att det skall pysslas med Slime tillsammans med Moster Katja. Ytterligare ett barnbarn kommer att deltaga i denna aktivitet (Liv).
Det känns bra att de har det bra!

Här hemma väntas en stillsam eftermiddag och till middag blir det kyckling med curry "the indonesian way". Det innebär att man finhackar äpple och lök och fräser det sedan i smör och curry. Sedan "bygger" man upp såsen på den grunden. Ny hot Madras curry är inhandlad i currybutiken på söder i Helsingborg. Hoppas att den lever upp till namnet.
Receptet har jag fått av en väl befaren och matintresserad gammal sjökapten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar