söndag 27 mars 2016

Påskafton med hela La Familla



 Gästerna anländer

 Idel läckerheter
 Eriks såser på nyplockade vårspäda nässlor
 Kycklingbitar med asiatiskt touch
 Cheesecake med rökt lax
 Fräsch sallad
 Rökt och gravad lax
Grön sparris som har gottat sig i smör och parmesan


Nästan hela familjen samlades kring bordet. Det vara bara en som saknades. Äldsta barnbarnet befann sig i London. Hon åt säkert gott där också.

Stekt inlagd sill, Brantevikssill, citronsill, senapssill, någon sillsort till, rökt och gravad lax, cheesecake med rökt lax,
grön sparris. fräsch sallad, kycklingbitar med asiatisk touch, nässelkräm av nyplockade nässlor, Mors köttbullar, prinskorvar. Allt serverat med OP, Linie aquavit och öl. Alkoholfritt alternativ fanns för chaufförer och minderåriga.
Efteråt bjöds det ljummen rabarberpaj med vispad grädde smaksatt med vanilj.
Egentligen skulle vi bjuda på vaniljvisp, men av misstag tog vi ett paket matlagningsgrädde på ICA- hyllan i stället. Paketen var ju gul...
Till de allra minsta bjöds färska jordgubbar och blåbär.

Ungefär såhär anrättades kycklingbitarna: Innan stekningen rullas de i mjöl och steks gyllenbruna.
Såsen består av bl.a sesamolja, flytande honung, rapsolja, vinäger. Några fler ingredienser fanns med och kommer att meddelas efter en djupare intervju med kocken. Kycklingbitarna ligger nu på ett uppläggningsfat och såsen hälls över. Över det hela strös sedan lätt rostade sesamfrön. Anrättningen skall sedan stå och gotta sig en timmes tid minst. Vänd gärna på kycklingbitarna en gång.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar