HET INGEFÄRAKYCKLING - 6 PERS
6 kycklingfiléer , 800 gr
1 msk smör
1 msk olja
½ tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
250 gr schalottenlök
2½ msk färsk finhackad ingefära
2 skalade finhackade vitlöksklyftor
1 urkärnad, finhackad spansk peppar
Sås:
1 hönsbuljongtärning
½ dl vatten
3 dl
vispgrädde eller matlagningsgrädde
1 dl sweet
chilisås, thailändsk
½ dl chilisås av ketchuptyp
skala + saft av 1 lime, 2½ msk
1 krm salt
½ krm svartpeppar
Till
gratinering:
1 - 1½ dl färsk parmesanost
Så här
gör du:
1.
Sätt ugnen på 225 grader. Bryn kycklingfiléerna i ½ msk
smör och ½ msk olja i en stekpanna. Salta och peppra och lägg filéerna i en
smord ugnssäker form.
2.
Skala och klyfta schalottenlökarna och bryn dem i resten
av smöret och oljan på medelstark värme ca 3 min. Tillsätt ingefära, vitlök och
spansk peppar,stek ytterligare någon minut. Fördela blandningen över
kycklingfiléerna.
3.
Lös upp buljongtärningen i vattnet. Tillsätt grädde,
sweet chili, chilisås, limesaft och skal samt salt och peppar.
Häll såsen i formen och gratinera i mitten av ugnen i ca
15 minuter.
Strö över parmesanosten och gratinera ytterligare i 5
minuter tills rätten fått fin färg.
Servera med basmati eller jasminris
Jag tror att jag fr o m nu skall lägga ut lite fler recept. På Fridas gata finns det en hel del recept i arkiven.
Väl bekomme!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar