fredag 6 mars 2015

Sköna toner i hemmet

Det är torsdag tidig afton. Undertecknad sitter på ovanvåningen och jobbar med datorn. Frun befinner sig på bottenvåningen. Plötsligt hörs ljuva toner därifrån: "Jag är sugen på räkor i kväll". Precis samma sug kändes på ovanvåningen.

Sagt och gjort. Snabbt ner till ICA Maxi. Räkorna var riktigt fräscha och fina. Därefter ett besök på systemet där en vit Cotes du Rhone för 99kr inhandlades.

Ca en timme senare satt invånarna på Fridas gata och njöt. Rostat bröd med en rejält lagrad Cheddar gjorde sällskap med räkorna och vinet.

Ibland är livet riktigt gött.

För övrigt är våren riktigt på väg. På söndag lär det bli upp emot 10 grader varmt. Det gillar vi skarpt.

Jag måste också bara ge en liten kommentar till den nu aktuella strejken på Norwegian.

Allting började med Ryan Air och Virgin en gång i tiden . Dom braksänkte priserna och vi vanliga fick råd att ta flyget. De stora jättarna var tvungna att snällt följa med  karusellen för att över huvud taget få folk till sina lediga flygstolar. Problemet var och är att de flesta flygbolagen dras med stora overhead kostnader framförallt på personalsidan. Förr behövdes ju personalen och man kunde också ta betalt för det, men det kan man inte längre.

Jag tror att vi bara har sett början på eländet i branschen. Fler bolag kommer att gå omkull om nuvarande priser håller sig. Få har råd med dem. Det kan bli drastiska följder om Norwegian skulle gå omkull nu. Risken finns att bolaget och dess dotterbolag går omkull och de strejkande med dem.

Tänk om vi till slut står där med Ryan Air och några asiatiska operatörer, typ Emirates etc. kvar på marknaden. Det känns inte kul.

Det är min övertygelse att om vi vill behålla det stora utbudet, måste vi vara beredda att betala mer för våra biljetter. Inget bolag utom några få undantag har råd med nuvarande lågpriser.

PS Fick just höra från välunderrättad källa att en pilot på Norwegian kan tjäna upp emot 150.000kr per månad . DS

Till slut, dagens ordkluring:

Domslut = När en katedral faller. Det är ju självklart
Askungen kan vara en helt annan än den man tror, nämligen ODEN.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar