måndag 9 mars 2015

En titt i backspegeln några dagar bakåt

 Gunga det är kul det
Full fart på Fridas gata


Vi har en intensiv helg bakom oss. Tvillingarnas föräldrar hade tagit en ledig helg. Modern åkte till Huvudstaden med väninna och hade kul och Fadern hade en kväll/natt med grabbarna.

När sådant inträffar är det några fundementala förutsättningar som krävs, nämligen:

A/ Friska mor och farföräldrar
B/ Väl genomtänkt logistik.

Vi börjar med logistiken:
Först anlände fadern med båda barnen  under tidig eftermiddag eftersom morföräldrarna inte hade möjlighet att träda i tjänst förrän kl. 18.15. Farföräldrarna skulle ombesörja förflyttning a 1 st tvilling eftersom de skulle delas på. För det ändamålet bytte vi bil med varandra eftersom barnstolar redan fanns monterade i faderns bil. En extrasäng fanns också nerpackad i detta fordonet .
Barnens respektive ryggsäck var självfallet fullpackad med nödvändiga barntillbehör. Här gällde det att inte glömma ryggsäcken tillhörande det barn som skulle omgrupperas kl. 18.15. Däremot glömde Husse sin hund som var tillfälligt inkvarterad på Fridas gata. Farfar ringde och Husse kom åter och hämtade upp det vinterklädda och väntande husdjuret. Det man inte har i huvudet, får man ha i gaspedalen... Kan det vara ett tecken på lät stressade föräldrar?

Transporten av 1 barn till Ättekulla kl. 18.15 genomfördes utan incidenter och farföräldrarna kunde återvända, nu med bara 1 barn kvar, lyckligt till Fridas gata.

Vistelsen hos farmor och farfar gick bra och vi hade kul hela tiden. Barnet sov ganska gott på natten även om det blev tidig revelj. Eftersom Emilia (hon som var hos oss) nyss har lärt sig att gå, har det öppnats en ny värld för henne med mycket nytt att upptäcka - och det gjorde hon. Enl. uppgift flöt det på bra också för barnet hos mormor och morfar

 Sen eftermiddag på söndagen var det dags återtransport till mor och far. Farmor fick följa med tvillingbilen till hemmet för vara fadern behjälplig med förflyttning mellan bil och bostad.

Lugnet hade åter lagt sig över Fridas Gata.

Schlagfestivalen - andra chansen i Helsingborg.
Sällan har man fått höra på så mycket dålig musik. Visserligen gillar vi Hasse Andersson, men hans låt är kass och håller inte. Den enda behållningen för undertecknad är Sanna, Robin och icke minsta Filippa! Jag tycker nog att det hade räckt med en uttagstävling och sedan  direkt till final. Tror att det är så i Danmark.

Till slut en liten ordfundering:

Om man är vi god hälsa - är man då vid god vigör eller bra på att hälsa??

Sedan har jag en liten anteckning som lyder: Landet runt - delade meningar. Jag vet inte vad jag menar, därför glömmer vi det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar