lördag 28 mars 2015

Shopping m.m.


Jag vill härmed bara kort meddela att bloggaren har idag besökt båda etablissemangen.
Några beständiga mentala skador, utöver de redan befintliga, har ännu ej upptäckts på patienten.
Jag kommer för säkerhets skull att hålla mig under observation de närmaste dagarna.

Besöken gick bra och vi fick, som planerat, inhandlat alla födelse- och påskpresenterna till barnbarnen.

Ibland är det skönt att leva! Häromdagen på väg ner till staden med buss, infann sig denna sköna känsla. Livet lekte - på väg till en samvaro i goda vänners lag - ingen stress och hälsotillståndet kändes bra i största allmänhet. Inte ens vid avstigning från bussen, då undertecknad möttes av en bitande nordvästvind, sjönk den sköna känslan. Den bitande vinden fanns inte, helt enkelt.

Hur gör man för att hamna i ett så behagligt tillstånd? Det finns nog inget entydigt svar, men säkert är att leva i nuet är ett måste. Vidare är det tveklöst väldigt bra att använda kroppen och vara i rörelse så mycket man kan. Det behöver inte vara avancerad träning på gym. Nej, vanlig motion och lagom med kroppsarbete gör susen. Och du! Glöm inte hjärnan (eller det som finns kvar av den) genom att använda även den VARJE DAG! Ett bra tips är att lösa korsord. Att vara nyfiken på allt nytt är också hälsobefrämjande
Försök att äta regelbundet och någorlunda sunt utan att därför överdriva.
En del av oss har svårt för att sova och det kan ställa till det för hälsan. Försök att "tömma" hjärnan när du går till sängs. Läs gärna en stund i en bra bok, men använd inte läsplatta. Ljuset från den är inte bra för sömnen.Om du har TV i sovrummet, ta bort den genast! LYCKA TILL!

Alla faser i livet har sina poänger och fördelar. Se till att fånga upp dem! Undertecknad är, som bekant, senior sedan 6-7 år tillbaka och har det bra utan varken 30,40 eller 50 års kriser bakom sig. Tillgång till ett bra och meningsfullt nätverk i sin närhet, är alltid rätt och underlättar i livets ibland svåra stunder. Det gäller att gilla läget.

Alla ni som tycker att det var bättre förr har fel. Det var inte ett dugg bättre. Bara annorlunda.
Bejaka förändringar i din omgivning, annars åldras du i förtid.

Ja, jag vet. Allt det som jag har påstått nu är inte så lätt för alla att leva efter, men man kan ju alltid göra ett försök.

CARPE DIEM!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar